خانه / امنیت سایبری / معرفی بهترین ابزارهای Password Manager

معرفی بهترین ابزارهای Password Manager

معرفی بهترین ابزارهای Password Manager

نویسنده:

زمان مطالعه 5 دقیقه

انتشار:

به‌روزرسانی:

تعداد نظرات: 0

همه ما حداقل در چند شبکه اجتماعی، اپلیکیشن یا وب‌سایت حساب کاربری داریم و معمولا حفظ کردن کلمه عبور برای همه این حساب‌ها کار سختی است. به همین خاطر یا با استفاده از یک رمز یکسان، امنیت اطلاعات خود را پایین می‌آوریم و یا به طور مرتب مجبور به استفاده از گزینه «فراموشی رمز عبور» هستیم! یکی از راه‌های پیشگیری از فراموشی کلمه عبور، استفاده از ابزارهای Password manager است.

ابزارهای مدیریت پسورد یا مدیریت رمز عبور، نرم‌افزارهایی هستند که به ما در حفظ و ذخیره کلمات عبور مختلفی که در سراسر وب داریم کمک می‌کنند. علاوه بر این می‌توانند رمز‌های عبور جدیدی را منطبق بر الگوریتم‌های امنیت سایبری برای ما ایجاد کنند که پیچیدگی لازم را داشته باشند. در این مقاله از بلاگ آسا قصد بهترین ابزارهای مدیریت پسورد را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

ابزار مدیریت پسورد یا Password Manager چیست؟

ابزار مدیریت رمز عبور

ابزار مدیریت رمز عبور یا Password Manager نرم‌افزاری است که به کاربران کمک می‌کند تا رمزهای عبور مختلف خود را به صورت ایمن ذخیره و مدیریت کنند. این ابزارها از رمزنگاری (Encryption) برای حفاظت از رمزهای ذخیره شده استفاده می‌کنند و اطمینان می‌دهند که فقط کاربر می‌تواند به این رمزها دسترسی داشته باشد.
بعضی از این ابزارها نیاز به نصب روی دستگاه دارند، اما بعضی دیگر به شکل سرویس‌های آنلاین هستند که اطلاعات ورود به حساب کاربری شما را در سرور ابری ذخیره می‌کنند و با هر بار استفاده از اپلیکیشن‌ها یا وب‌سایت‌های مختلف، این اطلاعات را در دستگاه‌های تایید شده شما، در اختیارتان قرار می‌دهند.

مهم‌ترین ویژگی‌هایی ابزار مدیریت رمز عبور

  • تولید کلمه عبور قوی و منحصر به فرد
  • امنیت بالای ذخیره‌سازی
  • قابلیت Autofill یا پر کردن خودکار اطلاعات ورود به حساب
  • همگام‌سازی رمز عبور در دستگاه‌های مختلف
  • احراز هویت چند عاملی (Multi-factor Authentication)
  • امکان به اشتراک‌گذاشتن ایمن کلمات عبور

چرا به ابزارهای Password Manager نیاز داریم؟

لزوم استفاده از password manager

از آن‌جایی که امروزه بسیاری از داده و اطلاعات ما به صورت آنلاین در اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها قرار دارند، حفاظت از این اطلاعات در وهله اول نیاز به یک کلمه عبور قوی دارد. یکی از بزرگ‌ترین و رایج‌ترین تهدیدات امنیتی در دنیای دیجیتال، نشت اطلاعات از طریق هک کلمه عبور است.

به همین خاطر هم بسیاری از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها در زمان ایجاد حساب کاربری، شروطی را برای تعریف رمز عبور اعلام می‌کنند. برای مثال استفاده از حروف کوچک و بزرگ انگلیسی در ترکیب با اعداد و لزوم استفاده از علامت‌های خاص (@,#,$,% و …) و البته استفاده از حداقل ۸ کاراکتر، پایه‌ترین شروط برای تایید رمز عبور شما هستند. معمولا اپلیکیشن‌های مختلف در زمان تنظیم کلمه عبور، به شما نشان می‌دهند که رمز شما چقدر قوی است. هرچه کلمه عبور قوی‌تر باشد، احتمال هک یا به اصطلاح کرک شدن آن کمتر است.

در انتخاب رمز عبور به چه نکات دیگری باید توجه کنیم؟

نکات ایحاد رمز عبور

علاوه بر مواردی که بالاتر به عنوان شروط لازم به آن‌ها اشاره کردیم، موارد دیگری هم وجود دارند که می‌توانند به شما در تعریف یک رمز عبور قوی و غیرقابل نفوذ کمک کنند. این نکات شامل موارد زیر می‌شوند:

  • بهتر است برای ترکیب اعداد، از ترکیب سال، روز و ماه تولدتان استفاده نکنید.
  • از ترتیب پیش‌فرض اعداد مانند ۱۲۳۴ یا ۰۹۸۷ استفاده نکنید.
  • اسم و فامیل و یا ترکیبی از آن‌ها، گزینه مناسبی برای حروف پسورد نیستند.
  • از ترتیب حروف کیبورد مانند qwerty یا asdfg استفاده نکنید.
  • از ترکیب حروف و اعداد جملات پیچیده بسازید. برای مثال I #av3 $up3R P0werz. باید توجه کنید که از فاصله (Space) در رمز خود استفاده نکنید و جمله خود را چسبیده بنویسید.

بهترین ابزارهای پسورد منیجر

در این بخش بهترین ابزارهای Password manager را معرفی خواهیم کرد. این ابزارها ترکیبی از ابزارهای آفلاین (نصب روی سیستم) و آنلاین هستند و به شما کمک می‌کنند تا کلمات عبور خود را برای هر حساب کاربری در یک محیط امن ذخیره و مدیریت کنید.

Bitwarden

Bitwarden password manager

Bitwarden یک ابزار مدیریت رمز عبور امن، ساده، متن-باز و رایگان است که با استفاده از رمزنگاری end-to-end، بستری امن را برای کلمات عبور شما فراهم می‌کند. این اپلیکیشن password management با پلتفرم‌های مختلف از جمله اندروید، ویندوز، iOS، مک و لینوکس سازگار است و علاوه بر این با داشتن افزونه برای مرورگرهای مختلف، برای حساب‌های کاربری وب‌سایت‌ها هم مناسب است.

۱Password

۱Password با تمرکز بر حریم خصوصی و امنیت کاربران، ویژگی‌هایی مانند حالت سفر و پشتیبانی از انواع دستگاه‌ها از جمله ویندوز، اندروید، iOS و … را ارائه می‌دهد. این ابزار نسخه رایگان ندارد و شما می‌توانید برای استفاده کوتاه مدت، از نسخه آزمایشی ۳۰ روزه آن استفاده کنید.

Dashlane

دش لین

Dashlane یک ابزار مدیریت رمز عبور با تجربه کاربری خوب و با ویژگی‌هایی مانند VPN (در نسخه پرمیوم)، نظارت بر دارک وب و اشتراک‌گذاری ایمن رمزها است. دش‌لین سه نسخه سازمانی (Enterprise)، بیزینس و استفاده شخصی دارد و مشابه ۱Password، فقط می‌توانید از نسخه آزمایشی ۳۰ روزه آن به صورت رایگان استفاده کنید.

KeePassXC

KeePassXC یک ابزار مدیریت رمز عبور متن-باز و رایگان است که برای ذخیره و مدیریت رمزهای عبور به صورت ایمن طراحی شده است. KeePassXC نسخه بهبود یافته KeePassX است، که خود آن نیز بر اساس KeePass، یکی از اولین مدیرهای رمز عبور منبع باز، ساخته شده است. KeePassXC با ارائه قابلیت‌های متعددی به کاربران کمک می‌کند تا رمزهای قوی و منحصر به فردی برای هر حساب خود ایجاد و مدیریت کنند.

NordPass

ابزار نوردپس

NordPass توسط تیم NordVPN توسعه یافته است و با تمرکز بر امنیت، رابط کاربری ساده و تمیزی را ارائه می‌دهد. ساختار نوردپس به شکلی است که رمز عبور و یادداشت‌های مهم کاربر را در یک صندوق رمزگذاری شده (Vault)‌ نگهداری می‌کند. NordPass هم نسخه رایگان و هم نسخه پولی دارد و بر اساس ساختار هزینه Freemium عمل می‌کند. نسخه رایگان برای استفاده شخصی است و در پلن‌های کسب‌وکاری نسخه رایگان ندارد.

Keeper

Keeper با سطح بالای رمزنگاری و امنیت و ویژگی‌های ذخیره‌سازی امن فایل، نظارت بر دارک وب و پشتیبانی از ورود بیومتریک و MFA، یک مدیر رمز عبور جامع و قوی است. نرم‌افزار کیپر توسط شرکت توسعه امنیت سایبری کیپر ایجاد شده است و نسخه رایگان ندارد.

ابزار کیپر

جمع‌بندی؛ کدام ابزار بهتر است؟

هر کدام از ابزارهای مدیریت پسورد با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، کاربردهای مختلفی هم ارائه می‌دهند. از ذخیره‌سازی رمز عبور و مدیریت دسترسی به یادداشت‌های سیستم تا کنترل دسترسی به دارک وب و کنترل تراکنش‌های آنلاین، از ویژگی‌هایی هستند که یک ابزار Password Manager می‌تواند به شما ارائه دهد.

در نهایت پیشنهاد ما این است که اگر قصد دارد از این ابزارها در سطح سازمان یا برای حفاظت از اطلاعات حیاتی استفاده کنید، بهتر است که از نسخه‌های غیر رایگان و اشتراکی استفاده کنید تا در نهایت امکانات بیشتر و سطح بالاتری از امنیت را تجربه کنید.

 

منابع:

www.wired.com | www.techradar.com

فرصت‌های شغلی

ایجاد محیطی با ارزش های انسانی، توسعه محصولات مالی کارامد برای میلیون ها کاربر و استفاده از فناوری های به روز از مواردی هستند که در آسا به آن ها می بالیم. اگر هم مسیرمان هستید، رزومه تان را برایمان ارسال کنید.

سوالات متداول

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *