خانه / توسعه‌ نرم‌افزار / ری‌اکت (React) چیست؟ معرفی کتابخانه محبوب JS

ری‌اکت (React) چیست؟ معرفی کتابخانه محبوب JS

ری‌اکت (React) چیست؟ معرفی کتابخانه محبوب JS

نویسنده:

زمان مطالعه 5 دقیقه

انتشار:

به‌روزرسانی:

تعداد نظرات: 0

برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان، روزانه با زبان‌های برنامه نویسی و کتابخانه‌های متفاوتی سروکار دارند. چارچوب‌های مختلفی برای توسعه‌دهندگان وجود دارد که در بین آن‌ها، ری اکت یکی از محبوب‌ترین‌ها است. در واقع ری‌اکت (React) به عنوان یکی از بهترین ابزارهای کاربردی توسعه نرم‌افزار شناخته می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های ری‌ اکت می‌توانیم به سادگی، امنیت و سرعت بالای آن اشاره کنیم. در این مقاله از بلاگ آسا قصد داریم به بررسی مزایا و معایب این فریم ورک جاوا اسکریپت بپردازیم و به سوال «ری اکت چیست» پاسخ دهیم. برای آشنایی با تمام ویژگی‌های ری‌اکت، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

React یا ری اکت چیست؟

ری‌اکت (React) یک کتابخانه جاوا اسکریپت است که برای توسعه رابط کاربری وب‌‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها، ساخت صفحات تعاملی و … استفاده می‌شود. ری اکت با استفاده از اجزایی به نام کامپوننت (component) که به کمک جاوا اسکریپت نوشته شده‌اند و در کنار هم قرار دادن این کامپوننت‌ها، فرایند توسعه وب‌سایت را ساده‌تر کند. ساخت صفحات تعاملی (interactive) با ری اکت بسیار ساده است و به همین خاطر این کتابخانه، بیشتر به عنوان یک فریم‌ورک محبوب شناخته می‌شود. در نتیجه نمی‌توانیم بگوییم که ری‌اکت یک زبان برنامه نویسی است؛ چرا که پیش‌نیازهای لازم به عنوان زبان را ندارد.

تاریخچه ری اکت

ری‌اکت در اصل به‌عنوان یک کتابخانه جاوا اسکریپت توسط جردن واک، مهندس بخش نرم‌افزار شرکت فیسبوک در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳، React به صورت داخلی در فیسبوک کاربرد داشت تا اینکه در سال ۲۰۱۳، به عنوان محصولی برای استفاده عموم منتشر شد. ری‌ اکت با کمک گرفتن از مفهوم کامپوننت، شیوه جدیدی از ساخت محصول را در اختیار برنامه‌ نویس‌ها قرار داد. با استفاده از قابلیت‌های گسترده ری اکت، توسعه دهندگان می‌توانند با یک رابط کاربری بسیار ساده محصولات مختلف را توسعه دهند. در طی چندین سال گذشته استفاده از React رشد چشم‌گیری داشته و بسیاری از برنامه‌نویسان برای پروژه‌های بزرگ و کوچک از ری اکت کمک می‌گیرند.

reactjs history

تفاوت ری اکت با سایر کتابخانه‌ها

توسعه دهندگان Front-End از کاربران پروپاقرص React هستند و سبک بودن ری اکت، یکی از ویژگی‌های جذاب برای برنامه‌نویسان است. ری اکت فرایند توسعه بخشی از رابط کاربری را پوشش می‌دهد و برای مدیریت سایر بخش‌ها باید از کتابخانه‌های دیگری استفاده کرد. همچنین معماری کامپوننت ری‌ اکت موجب شده است تا از این کتابخانه برای توسعه بسیاری از سایت‌ها استفاده شود.

مزایای استفاده از React

ری اکت یک کتابخانه بسیار حرفه‌ای است که ویژگی‌های مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. مهم‌ترین ویژگی‌های ری‌اکت که فرایند توسعه نرم‌افزار را سریع و راحت می‌کنند عبارتند از:

  • سادگی رابط کاربری: یکی از مهم‌ترین موارد در رابطه با محبوبیت React ، سادگی رابط کاربری و یادگیری سریع این کتابخانه است. اگر با قابلیت‌های فریم ورک‌های جاوا اسکریپت آشنا باشید، در مدت زمان کوتاهی می‌توانید از تمام امکانات React برای طراحی سایت و … استفاده کنید.
  • فرایند و ابزارهای دیباگ: انجام فرایند دیباگ یکی از قابلیت‌های کاربردی ری‌ اکت است. با استفاده از افزونه‌های کروم فرایند اشکال زدایی برنامه‌های وب React سریع‌تر و آسان‌تر خواهد شد.
  • سازگاری با موتورهای جستجو: معمولا توسعه‌‌دهندگان به‌دنبال طراحی سایتی هستند که در موتورهای جستجو بتواند، رتبه‌های بالاتری کسب کند. ری اکت یک کتابخانه سازگار با موتور جستجو گوگل است و در مبحث سئو تکنیکال، موتور جستجو گوگل اهمیت زیادی به کتابخانه ری اکت می‌دهد.
  • قابل استفاده برای اپ‌های موبایل: یکی دیگر از مزایای جذاب React، استفاده از این کتابخانه برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل است. در واقع React Native یک فریم ورک متن-باز است که امکان توسعه برنامه‌های کاربردی اندروید و IOS را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.
  • جریان اطلاعات یک طرفه: ری‌اکت از یک جریان داده یک طرفه پیروی می‌کند. در زمان طراحی یک برنامه React، توسعه‌دهندگان معمولا قسمت‌های کوچک را در قسمت‌های بزرگ‌تر قرار می‌دهند. از آنجایی که داده‌ها در یک جهت جریان می‌یابند، رفع خطاها و دانستن اینکه مشکل در کدام قسمت برنامه رخ داده است، آسان‌تر می شود.
  • DOM مجازی: با داشتن قابلیت Virtual DOM سرعت ایجاد تغییرات در برنامه افزایش پیدا می‌کند. در حالتی که برنامه از Real DOM استفاده کند، برای تغییر یک بخش باید بعضی از بخش‌های دیگر را هم تغییر دهید. اما DOM مجازی این امکان را می‌دهد که تنها بخش مورد نظر در Real DOM تغییر کند و کل برنامه دستکاری نشود.

مزایای ری اکت در مقابل کتابخانه‌های دیگر بسیار زیاد است و ما در این بخش فقط چند ویژگی کاربردی ری‌ اکت را بررسی کردیم.

ReactJS Advantages

معایب ری اکت

کتابخانه‌های مختلف هر کدام شامل مزایا و معایب متفاوتی هستند، که کتابخانه React از این قاعده جدا نیست. یکی از مهم‌ترین معایب React نسبت به سایر کتابخانه‌ها استفاده از JSX است. در واقع JSX بسیار سریع‌تر از جاوا اسکریپت است و در زمان تبدیل شدن به جاوا، روی کدها بهینه‌ساز‌ی‌هایی باید صورت بگیرد.

JSX کدهای HTML که با جاوا اسکریپت ترکیب شده است را به React تحویل می‌دهد. برخی از برنامه‌نویسان با چنین قابلیتی به مشکل برمی‌خورند و این ویژگی را ضعف ری‌ اکت می‌شمارند. البته که استفاده از JSX برای افرادی که تسلط زیادی به جاوا اسکریپت ندارند، بسیار آسان خواهد بود.

کامپوننت‌ها در ری‌اکت

Components in React

یکی از بخش‌های مهم در کتابخانه ری‌ اکت، کامپوننت‌‌ها هستند. تمام وب اپلیکیشن‌های ایجاد شده به‌‌واسطه کتابخانه ری اکت از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده‌اند، که با نام کامپوننت شناخته می‌شوند. با کمک کامپوننت‌ها طراحی رابط کاربری بسیار ساده‌تر خواهد بود. به‌عنوان مثال کاربران در ری اکت می‌توانند، رابط کاربری را به کامپوننت‌های متفاوتی تقسیم کرده و هر کدام را به‌صورت جداگانه بررسی کنند. در ری‌اکت کامپوننت‌ها به ۲ دسته کامپوننت تابعی و کامپوننت‌های کلاس تقسیم می‌شوند. در ادامه مقاله ۲ کامپوننت تابعی و کلاس را بررسی می‌کنیم.

کامپوننت‌های تابعی؛ مبتنی بر زبان ساده جاوا اسکریپت

کامپوننت‌های تابعی در اصل همان توابع زبان ساده جاوا اسکریپت هستند. با نگارش یک تابع جاوا اسکریپت در کتابخانه ری‌اکت می‌توانید یک کامپوننت تابعی تعریف کنید. کامپوننت‌های تابعی می‌توانند تمام داده‌ها را به‌عنوان پارامتر دریافت کنند.

کامپوننت‌های کلاس؛ پیچیده‌تر از تابعی

کامپوننت‌های کلاس به نسبت کامپوننت‌های تابعی، کمی پیچیده‌تر هستند. در اصل کامپوننت‌های تابعی از شرح حال سایر کامپوننت‌های موجود مطلع نیستند، اما کامپوننت‌های کلاس قادر به ارتباط با یکدیگرند. کاربران می‌توانند از یک کامپوننت کلاس به سایر کامپوننت‌های کلاس اطلاعات ارسال کنند. توجه داشته باشید برای طراحی یک کامپوننت مبتنی بر کلاس در کتابخانه ری‌ اکت، می‌توانید از کلاس‌های جاوا اسکریپت ES6 استفاده کنید.

کاربردهای فریمورک ری اکت

ری‌اکت با ویژگی‌های منحصربه‌فردی مثل سرعت بالا، استفاده از کامپوننت‌ها و بهینه‌سازی رابط کاربری با DOM مجازی، ابزار قدرتمندی برای توسعه‌دهندگان است. این مزایا باعث می‌شود بتوانیم از آن در پروژه‌های مختلفی استفاده کنیم. بعضی از کاربردهای ری‌اکت عبارتند از:

  • ساخت اپلیکیشن‌های تک‌صفحه‌ای (SPAs) برای بارگذاری سریع‌تر اطلاعات
  • ایجاد داشبوردهای مدیریتی و رابط‌های داده‌محور
  • پیاده‌سازی اپلیکیشن‌های موبایل با React Native
  • بهینه‌سازی عملکرد فروشگاه‌های آنلاین
  • طراحی سایت‌های تعاملی با قابلیت به‌روزرسانی لحظه‌ای محتوا

استفاده از ری اکت برای چه وب‌سایت‌هایی مناسب است؟

همانطور که اشاره کردیم، ری‌اکت با توجه به کاربردهای مختلفی که دارد برای توسعه انواع وب‌سایت و وب اپلیکیشن و حتی اپلیکیشن‌های Native موبایل کاربرد دارد. با توجه به عملکرد خوب این کتابخانه در طراحی و توسعه رابط کاربری جذاب، معمولا از ری‌اکت برای توسعه وب‌سایت‌های فروشگاهی، داشبوردها، وب‌سایت‌های گزارشی که نرخ تغییر اطلاعات آن‌ها زیاد است و سایت‌هایی که سرعت در کنار تجربه کاربری در آن‌ها حرف اول را می‌زند، استفاده می‌شود.

چرا باید ری اکت را یاد بگیریم؟

یادگیری آسان و سریع، کاربردهای متنوع و ویژگی‌های کاربردی این کتابخانه، آن را به یک ابزار محبوب تبدیل کرده است. همین محبوبیت باعث شده است تا بسیاری از شرکت‌ها به دنبال متخصصان توسعه وب و اپلیکیشن با مهارت ری‌اکت و ری‌اکت نیتیو باشند.

برای یادگیری این فریم‌ورک محبوب، پیش‌نیازها و ابزارهایی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

پیش‌نیازهای یادگیری React

برای تسلط کامل بر React، باید در ابتدا آشنایی با HTML و CSS و جاوا اسکریپت داشته باشید. البته ری‌اکت نیازی به HTML و CSS نخواهد داشت، اما کدهای JSX در React بر اساس HTML نوشته می‌شوند و به همین علت باید با مبحث HTML آشنا باشید. همچنین ری‌ اکت بر اساس قوانین فریم ورک‌های جاوا اسکریپت طراحی شده است و برای تغییرات و طراحی در ری‌اکت می‌بایست با جاوا اسکریپت آشنا باشید. معمولا برنامه‌نویس‌های حرفه‌ای توصیه می‌کنند، برای یادگیری جاوا اسکریپت از نسخه‌های ES6 یا بعد از آن استفاده کنید. با چنین دانشی در مدت زمان بسیار اندکی می‌توانید مهارت‌هایتان را در ری‌ اکت افزایش دهید و در مدت کوتاهی برنامه نویسی را آغاز کنید.

ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری ری اکت

در مسیر یادگیری ری‌اکت، باید با برخی از ابزارها هم آشنا شوید و از آن‌ها استفاده کنید. این ابزارها عبارتند از:

  • کد ادیتور: ابزارهای ادیت کد یا محیط‌های توسعه (IDE)، از اولین ابزارهایی هستند که باید برای یادگیری ری‌اکت از آن‌ها استفاده کنید. کد ادیتورها به شما این امکان را می‌دهند تا با نوشتن کدهای ری‌اکت تمرین کنید و اشکالات خود را رفع کنید.
  • گیت (Git): گیت و ابزارهای مربوط به آن مانند گیت هاب و گیت لب، از ابزارهای کنترل نسخه و تسریع همکاری روی پروژه‌های مشترک هستند.

پیش‌نیازهای ری اکت چیست

بازار کار برنامه نویسی فرانت‌اند با ری‌اکت

از آنجایی که ری‌اکت یکی از ابزارهای کاربردی توسعه وب است، توسعه دهندگان زیادی به دنبال یادگیری این فریم‌ورک و کتابخانه محبوب هستند. علاوه بر این ویژگی‌های این کتابخانه باعث شده است تا شرکت‌ها برای طراحی سایت و اپلیکیشن‌های خود، به دنبال توسعه‌دهندگان ری اکت و ری‌اکت Native باشند. به واسطه این تقاضا، بازار کار برنامه نویس‌های فرانت‌اند با داشتن دانش ری‌اکت، قطعا رو به رشد و پرتقاضا است و با یادگیری React و React Native می‌توانید به سرعت وارد بازار کار شوید.

ری‌ اکت؛ فریم ورک محبوب طراحان وب در سراسر جهان!

در این مقاله از بلاگ ویستا سامانه آسا به سوال «ری‌ اکت چیست» پاسخ دادیم و اشاره‌ای به مزایا و معایب کتابخانه ری‌اکت داشتیم. در حقیقت ری‌ اکت یکی از محبوب‌ترین کتابخانه‌های طراحی وب‌سایت است که برنامه نویسان و توسعه‌دهندگان زیادی از آن استفاده می‌کنند. در حال حاضرشرکت‌های بزرگی مانند فیسبوک، نتفلیکس و چند شرکت دیگر از ری‌اکت برای طراحی وب‌سایت‌های خود استفاده می‌کنند.

طبق اطلاعات سایت Stack Overflow که سایت معتبر پرسش و پاسخ در حوزه برنامه نویسی است، فریم ورک ری‌اکت یکی از اولین انتخاب‌های برنامه نویس‌های سراسر جهان است؛ بنابراین یادگیری ری‌ اکت برای توسعه‌‌دهندگان و برنامه‌نویسان امری ضروری خواهد بود. برای مشاهده سایر مقالات درحوزه‌های فناوری و فین‌تک توصیه می‌کنیم سایر مقالات منتشر شده در بلاگ ویستا سامانه آسا را مطالعه کنید. همچنین اگر سوال یا پیشنهادی در رابطه با ری‌ اکت دارید، از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

منبع:

www.simplilearn.com

 

سوالات متداول

۱. ری اکت چیست؟

ری‌اکت (React)، یک کتابخانه مبتنی بر جاوا اسکریپت است که برای طراحی سایت، توسعه اپلیکیشن و وب اپلیکیشن، توسعه صفحات تعاملی و … استفاده می‌شود.

۲. چطور ری اکت را یاد بگیریم؟

برای یادگیری ری‌اکت می‌توانید از منابع مختلف در سطح اینترنت مانند ویدئوهای آموزشی، مقالات و … استفاده کنید.

۳. ری اکت چه کاربردهایی دارد؟

طراحی وب‌سایت و صفحات تعاملی، سایت‌های تک صفحه، وب اپلیکیشن و اپلیکیشن موبایل (Native) و … از کاربردهای ری‌اکت هستند.

۴. آیا ری اکت فریم‌ورک است یا کتابخانه؟ 

با توجه به تعاریف فریم‌ورک و کتابخانه، ری‌اکت شباهت بیشتری به یک کتابخانه دارد و به همین خاطر در دسته‌بندی کتابخانه جا می‌گیرد. با این وجود بسیاری از افراد از این مفهوم تحت عنوان فریم‌ورک یاد می‌کنند.

 

با ما همراه شوید!

تیم‌های مختلف آسا در ساختمان‌ها و موقعیت‌های مکانی مختلف آسا مستقر هستند. برای اطلاع از آدرس‌ها و راه‌های ارتباطی با آسا، به صفحه «درباره آسا» مراجعه کنید.

محمد بیک زند نیم‌رخ

سوالات متداول

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *